Nemáte nápad na snídani? Zde jsou tři bobulové návrhy od Power Fruits. Dobrou chuť!

Bobulové ovoce je skvělým doplňkem snídaně. Nejenže obohacuje chuť jídla, ale díky svému obsahu vitamínů a minerálních látek bude každé jídlo ještě hodnotnější. Níže představujeme tipy na tři snídaňové recepty s bobulovým ovocem, které budou pro dobrý začátek dne ideální. 

Lívance s bobulovým ovocem

Jagodowe inspiracje 1

Banánové lívance s bobulovým ovocem jsou ověřeným receptem na rychlou, výživnou a sladkou (navzdory absenci cukru!) snídani. Jejich příprava je jednoduchá, chutnají skvěle a díky obsahu ovoce tělo ráno obdrží velkou dávku přírodních vitamínů a minerálních látek. Tento recept si oblíbí jak děti, tak i dospělí, a proto neváhejte!  

Ingredience:

  • 2 vejce
  • zralý banánPříprava
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • kokosový olej na smažení
  • čerstvé borůvky
  • javorový sirup
  • pražené arašídy

 

Příprava:

Do misky rozklepneme vejce, nakrájený banán, ovesné vločky a vše mixujeme, dokud nevznikne hladká hmota. Do získané hmoty přihodíme několik rozkrájených borůvek. Na dobře rozpálené pánvi dozlatova z obou stran smažíme lívance.
Hotové lívance pokládáme na sebe na talíř a zdobíme umytým bobulovým ovocem a ořechy. Celé poléváme javorovým sirupem. Opravdu je těžké odolat…

 

Jáhlový pudink s jahodami

Jagodowe inspiracje 2

Jáhlová kaše na snídani nebo jako moučník je skvělým výběrem. Doporučujeme vyzkoušet recept na jáhlovou kaši s jahodami, která je  nejen hodnotným, ale také velice chutným jídlem.

Ingredience

  • cca 1,5 sklenice uvařené jáhlové kaše
  • cca 1,5 kokosového mléka
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • lžička kokosového oleje
  • jahody
  • hrst strouhaného kokosu a kešu oříšků 

 

Příprava:

Všechny složky kromě ovoce vložíme do mixeru a rozmixujeme na krémovou hmotu. Umyté a nakrájené ovoce položíme navrch. Dobrou chuť!

 

Buchty s borůvkami

Jagodowe inspiracje 3

Kdo si k šálku horké ranní kávy nedá rád sladkou buchtu? Máme pro vás recept na domácí buchtu s borůvkami. Příprava zabere 1,5 hodiny, avšak věnovat tento čas přípravě naší kulinářské výzvy stojí za to, protože nadýchané buchtové těsto a šťavnaté borůvky jsou skvělým spojením! 

 

Ingredience na těsto (recept na cca 20 buchet):

  • 1,5 - 2 sklenice hladké mouky
  • 1,5 sklenice hrubé mouky
  • 1 sklenice mléka
  • 1 sklenice cukru
  • 3 vejce
  • 50 g másla
  • 4 dkg čerstvých droždí
  • 1/3 lžičky soli
  • sáček vanilkového cukru

 

Ingredience na náplň:

  • 50 dkg čerstvých borůvek (mohou být také mražené)
  • vrchovatá lžička bramborové moučky
  • 6 lžiček moučkového cukru

Příprava těsta:

Do vlažného mléka vložíme rozdrobené droždí a přidáme 2 lžičky cukru. Všechno smícháme a necháme 15 minut, dokud hmota nenabude na objemu. Hladkou a hrubou mouku prosíváme sítem s drobnými oky a přidáme ostatní suché ingredience. Do misky s moukou nalijeme rozmíchaná vejce a připravenou hmotu s droždím, všechno důkladně promícháme. Těsto ručně hněteme do okamžiku, až se přestane lepit a snadno se bude oddělovat od stěn misky. Přidáme rozehřáté a vystydnuté máslo a hněteme dále. Přikryjeme a necháme stát cca 40 - 60 minut, dokud nenakyne. Poté opět hněteme a pak necháme pod přikrývkou odstát cca 30 minut.

Příprava náplně: 

Po dobu, kdy těsto kyne, můžeme připravit borůvkovou náplň. Umyté borůvky posypeme moučkovým cukrem a bramborovou moučkou a mícháme tak, aby se všechny ingredience spojily. Hotovo.

Po uplynutí 30 minut těsto rozválíme na tloušťku cca 1,5 centimetru a sklenicí vyřízneme kolečka (těsto by mělo stačit na zhruba 20 kusů). Na každé kolečko položíme lžičku borůvkové náplně, slepíme okraje a dlaní formujeme kuličky. Buchty položíme na plech s papírem na pečení, mezi každou z nich zachováme odstup. Těsto necháme přikryté odstát 15 minut. Po tuto dobu nahříváme troubu na 170°C.
Buchty pečeme po dobu cca 15 - 20 minut do okamžiku, dokud nezezlátnou. Pozor, jsou ještě horké!